Tratament Parodontoza

Tratament Parodontoza

Tratamentul pentru parodontoza trebuie efectuat cu atentie

Parodontoza este problema comuna din domeniul stomatologiei si reprezinta acea boala care evolueaza rapid din gingivita si afecteaza gingiile si radacina dintilor. Gingiile sanatoase sunt ferme si de culoare roz, insa atunci cand sunt afectate se inrosesc, sangereaza usor, devin mai sensibile sau chiar dureroase la atingere si se retrag, astfel ca expun radacina dintilor care devine mult mai vulnerabila. In urma acestui proces se pot observa spatii intre dinti, se poate dezvolta abscesul gingival, apare halena, iar dintii devin mobili din cauza faptului ca este afectata structura lor de sustinere. Parodontoza poate fi de mai multe tipuri, astfel ca si simptomele si gravitatea problemei difera, fiind necesara realizarea unui plan de tratament personalizat.

Cauzele parodontozei si cine sunt cei predispusi

Problemele apar in momentul in care se formeaza placa bacteriana la nivelul dintilor, iar aceasta nu este eliminata in fiecare zi prin periajul zilnic. In timp, placa bacteriana se intareste si se transforma in tartru, iar acesta nu se mai poate indeparta decat printr-o procedura numita detartraj care se efectueaza doar in cabinetul stomatologic. Tartrul poate patrunde sub nivelul gingiilor, le irita si devine o sursa pentru bacterii pentru ca se formeaza niste buzunarase unde sunt protejate de periaj.

Poate ca principala cauza a parodontozei este igiena orala precara, insa, cu siguranta, exista si multi alti factori care pot cantari greu in acest sens, de la fumat, pana la consum de alcool in cantitati mari, schimbari hormonale in cazul femeilor, factori ereditari, alimentatie nesanatoasa si nu numai.

Tratamentul parodontozei

Pentru a trata parodontoza este necesar un periaj profesional si un detartraj, ceea ce in anumite contexte poate fi suficient pentru a stopa evolutia bolii si pentru a indeparta toate bacteriile. In urma procedurii gingiile ar putea sa se vindece de la sine in decurs de cateva saptamani, urmand ca mai apoi rezultatele sa fie monitorizate constant.

In schimb, in anumite cazuri se formeaza pungute la nivelul radacinii dentare care stocheaza bacteriile, iar acestea trebuie indepartate intrucat sunt imposibil de curatat prin periaj. Este necesara, asadar, o interventie chirurgicala pentru a le elimina, urmand ca mai apoi locul sa fie curatat cu minutiozitate si pentru a se reatasa de radacina dentara.

Grefele osoase reprezinta o alta solutie, iar acest tratament presupune prelevarea unor cantitati reduse de os din diferite zone ale corpului, fie se poate folosi os artificial care sa se aplice direct pe os pentru o mai buna sustinere. Pentru tratamentul eficient al parodontezei este nevoie de o bogata experienta, iar specialistii Dental Medical au cunostintele necesare si acces la aparatura de ultima generatie care sa le permite rezolvarea oricarei situatii, indiferent de complexitate.

De ce Dental Medical

3 cabinete de ultima generatie Planmeca

Personal specializat pe etape de tratament

Centru de radiologie digitala Planmeca