Tratament endodontic

Tratament endodontic

Tratament endodontic – o adevarata necesitate

Tratamentul endodontic reprezinta o adevarata necesitate pentru o cavitate orala sanatoasa. Ingrijirea cavitatii orale este esentiala in orice context pentru ca riscurile la care se expun pacientii sunt numeroase. Igiena orala precara duce automat la aparitia cariilor care daca raman netratate se pot complica. In functie de stadiul la care se afla o carie se pot gasi diferite solutii pentru tratament, unele mai simple, altele mai complicate. Printre solutiile disponibile se numara si tratamentul endodontic care se deruleaza, de obicei, in una sau mai multe sedinte, iar totul depinde de fiecare situatie in parte. Procedura presupune indepartarea pulpei dentare afectate, curatarea canalelor si mai apoi obturarea lor.

Tratament pe etape perfect pentru problemele tale

In multe cazuri pacientii se confrunta cu dureri din cauza cariilor, iar tratamentul endodontic ii ajuta sa scape de acestea si sa trateze cu eficienta problema. Totul incepe prin indepartarea pulpei infectate, masurarea lungimii canalelor, urmand ca mai apoi acestea sa fie curatate si sterilizate. Mai departe canalele se obtureaza si se sigileaza pentru a preveni reinfectarea, iar finalizarea tratamentului are loc atunci cand se reface coroana dentara, iar dintele isi recapata functiile initiale. Unii pacienti se pot confrunta cu un usor disconfort in zona respectiva, insa acesta se tine sub control prin administarea medicamentelor prescrise.

Exista o alternativa

O alternativa a tratamentului endodontic este reprezentat de rezectia apicala, o interventie chirurgicala ceva mai complexa ce are in vedere eliminarea infectiei localizate in varful radacinii dentare. Pot exista cazuri in care, din diverse motive, rezectia sa nu poata fi pusa in practica, iar singura solutie pentru indepartarea infectiei ramane extractia pentru a evita raspandirea infectiei catre alte organe.

Tehnica folosita

Orice tratament endodontic trebuie sa se efectueze sub anestezie locala, iar medicul dentist poate izola sau nu dintele cu ajutorul unui dispozitiv numit diga. Acesta are scopul de a mentine campul operator uscat si curat in asa fel incat pacientul sa nu riste sa inghita accidental acele endodontice sau solutiile folosite pentru irigare. Astfel, in timpul procedurii acesta va fi in deplina siguranta, iar medicul va putea lucra fara probleme. Bazeaza-te pe Dental Medical atunci cand trebuie sa urmezi un tratament endodontic sigur, rapid si de succes.

Recomandari post interventie

Pacientii care au urmat un tratament endodontic isi pot aloca cateva zile pentru repaus, evitand efortul fizic si respectand cu strictete indicatiile medicilor. Zona asupra careia s-a intervenit se poate inflama sau deveni mai sensibila, insa pentru orice neplacere pot fi administrate diferite medicamente sugerate de catre medic. Vindecarea completa are loc in decurs de cateva zile, moment in care se poate reveni la activitatile din viata de zi cu zi si, bineinteles, trebuie sa se respecte igiena orala pentru a evita in viitor asemenea situatii.

De ce Dental Medical

3 cabinete de ultima generatie Planmeca

Personal specializat pe etape de tratament

Centru de radiologie digitala Planmeca