Protetica si proteze dentare

Protetica si proteze dentare

Protetica si proteze dentare – perfecte pentru cei care isi doresc un zambet de invidiat

Protetica si protezele dentare sunt solutii perfecte pentru cei care isi doresc un zambet de invidiat in cel mai scurt timp. Protetica dentara este o ramura a stomatologiei care se refera la reconstructia sau inlocuirea unuia sau mai multor dinti lipsa. Exista nenumarate situatii in care pacientii ajung prea tarziu pe scaunul stomatologului, iar o simpla problema usor de remediat in alte contexte poate evolua semnificativ, pana la pierderea dintelui. Protezele dentare sunt o solutie simpla si accesibila pentru a reconstrui dintii, astfel incat oricine sa isi recapete nu numai zambetul estetic, ci si functiile masticatorii. Lipsa unuia sau mai multor dinti atrage mai multe probleme intrucat dintii de pe arcada incep sa migreze in incercarea de acoperire a spatiului lasat liber de pierderea dintelui si de aceea este necesara interventia rapida pentru inlocuirea acestuia pentru a nu exista repercursiuni mult mai grave in viitor.

Cand se apeleaza la protetica dentara?

Puntile dentare aplicate pe dintii naturali sau pe implaturi sunt solutiile ideale pentru ca prin intermediul lor putem inlocui spatiile goale. Astfel, dintii existenti deja sunt utilizati pe post de punte pentru a uni spatiile libere si pentru protejarea zonei repsectiva. Protetica include fatetele dentare, coroane, punti dentare, dar si proteze totale, partiale, mobile sau fixe. Aceste interventii nu se realizeaza doar pe directie estetica,  este, de asemenea, necesara o reconstructie functionala, ceea ce inseamna ca trebuie tinut seama de fonatie (producerea sunetelor), masticatie (mestecarea alimentelor) si ocluzia dentara sau muscatura,  pentru a evita bruxismul (scrasnirea dintilor).

Ce materiale vom folosi?

De cele mai mult ori lucrarile protetice sunt realizate din ceramica sau zirconiu intrucat acestea reusesc sa inlocuiasca cu succes metalul din coroanele metalo-ceramice populare in urma cu cativa ani. Culoarea este extrem de apropiata de cea a dintelui natural, iar acest lucru face ca rezultatul final sa fie unul placut din punct de vedere estetic si apreciat de catre pacienti. De foarte multe ori, aceste lucruri sunt importante mai ales in cazul in care dintii care lipesc se afla in partea frontala, dar nu numai. Atat rezistenta sporita cant si aspectul estetic extrem de placut, fac din aceste practici solutia ideala in vederea restaurarii complete a dentitiei, atat din perspectiva estetica, cat si functionala.

Proceduri eficiente pentru toti pacientii

Nu doar materialele sunt cele care conteaza in cazul unor astfel de lucrari, ci si experienta medicilor. Astfel, la Dental Medical oricine are garantia ca este pe maini bune si stie ca vor fi gasite cele mai bune solutii, indiferent de complexitatea situatiei intalnite. Astfel ca, fie ca vorbim despre un dintre afectat care nu mai poate fi tratat, fie ca este necesara acoperirea unor spatii ample, ptezele dentare de acest tip sunt cea mai eficienta si rentabila solutie, la momentul actual.

De ce Dental Medical

3 cabinete de ultima generatie Planmeca

Personal specializat pe etape de tratament

Centru de radiologie digitala Planmeca