Pedodontie

Pedodontie

Pedodontie – ramura stomatologiei pentru copii

Pedodontia este acea ramura a stomatologiei care furnizeaza servicii si tratamente dentare special concepute pentru copii.

Pedodontia are in vedere profilaxia si tratamentul afectiunilor care sunt specifice dentitiei temporare si a dentitiei premature pe care o detin copii si adolescentii. Problemele la nivelul cavitatii orale pot aparea din diferite motive precum igiena orala deficitara, dar si din cauze genetice. In plus, dentitia temporara este mult mai sensibila si predispusa spre aparitia cariilor si ulterior a durerilor. Copiii necesita intotdeauna mai multa atentie si e nevoie de o bogata experienta din partea stomatologilor pentru a-i face pe cei mici sa se simta in largul lor pe parcursul tratamentelor puse in practica. In plus, experientele pe care le au la aceasta etapa a vietii lor pot contura decisiv perceptia si ulterior comportamentul pe care il vor adupta in perioada adulta in raport cu cabinetele si medicii stomatologi. La Dental Medical o intreaga echipa de medici atenti si devotati asteapta orice parinte cu copilul sau pentru a ne asigura de sanatatea orala acestuia, asigurandu-i totodata o atmosfera placuta si primitoare, astfel incat sa ii faca placere fiecare intalnire cu medicul sau dentist.

Ce face un pedodont?

Pedodontul trebuie sa contribuie intr-o oarecare masura la educarea copiilor, a adultilor si a parintilor pentru ca acestia sa inteleaga cat de importanta este de fapt igiena dentara si faptul ca daca dintii sunt ingrijiti asa cum trebuie, atunci riscurile ca cei mici sa se confrunte cu probleme dentare cand cresc se diminueaza. Totodata consultarea unui medic pedodont este necesara imediat dupa ce a avut loc eruptia primilor dinti, astfel incat ingrijirea lor sa devina o rutina pentru parinti si copii.

Dintii de lapte – o provocare

Fiecare copil are in jur de 20 de dinti de lapte care cresc pana la varsta de 3 ani, insa este foarte important sa incercam sa mentinem sanatatea acestora pentru ca in viitor cei mici sa nu manifeste probleme mai grave cu dantura. Cariile neglijate duc la probleme care afecteaza permanent dezvoltarea celor mici, iar pentru ca acest lucru sa nu se intample este foarte important sa apelam la stomatologia pentru copii. Mai mult decat atat, este foarte important sa reusim sa-i invatam pe cei mici cum sa isi ingrijeasca din timp dintii si cat de important este sa le ofere acestora o atentie deosebita. Cu cat insistam mai mult pe sanatatea dintilor cand acestia sunt mici, cu atat rezultatele vor fi vizibile in timp, iar copilul tau se va putea bucura de un zambet stralucitor. Pedodontia este o ramura mai mult decat importanta a stomatologiei si fiecare dintre noi ar trebui sa o ia in considerare ca o vizita la dentist de la o varsta frageda este esentiala.


De ce Dental Medical

3 cabinete de ultima generatie Planmeca

Personal specializat pe etape de tratament

Centru de radiologie digitala Planmeca