Granulom Dentar

Granulom Dentar

Granulom Dentar – un pericol pentru intregul organism

Granulomul dentar poate deveni un pericol pentru intregul organism daca nu este tratat corespunzator si in timp util. Aceasta este una din afectiunile care ne poate provoca cea mai multa durere la nivelul dintilor. Exista diferiti factori care favorizeaza aparitia acestuia, incepand de la paradontita si pana la abcese dentare, bolile cauzate de bacterii pot avea unele dintre cele mai negative efecte asupra danturii noastre si nu numai. Pe langa durerea provocata la nivelul dintilor, acestea actioneaza si asupra altor organe ale corpului nostru. Astfel, o infectie este foarte greu de trecut cu vedere si trebuie tratata in cel mai scurt timp pentru a nu avansa in corp.

Orice granulom dentar constituie un adevarat focar de infectie, capabil sa produca imbolnavirea la distanta a unui alt organ din vecinatatea acestuia, precum gatul sau plaminii, dar nu numai. Granulomul dentar se poate acutiza, dand nastere la supuratii ale osului si partilor moi in vecinatate, cauzand astfel prombleme grave ale aestora ce cu greu pot fi tratare.

Granulomul dentar nu tine cont de varsta

Granulomul dentar poate aparea la pacienti indiferent de varsta, de la copii, pana la adulti, motiv pentru care este esentiala tratarea sa. Totusi, dezvoltarea acestuia se poate face in liniste, astfel ca poate fi dificil de identificat pana la un punct. Se recomanda o vizita la stomatolog la fiecare sase luni, aceasta fiind poate singura modalitate prin care pot fi observate problemele dentare incat din fazele incipiente.

Ce efecte are un granulom dentar netratat asupra corpului?

Multe persoane sunt de parere ca problemele aparute la nivelul cavitatii orale afecteaza doar acea zona a corpului, insa un granulom dentar se poate extinde rapid si catre alte organe. Infectiile se pot transmite cu usurinta catre dintii vecini, iar complicatiile cauzate de granulom sunt dificil de tinut in frau. Tesutul dentar, maxilarul si mandibula pot fi distruse complet din cauza unei infectii la nivelul dintilor.

Tratamentul este necesar cat mai repede

In cazul unui granulom dentar este foarte important sa actionezi la timp si sa nu lasi infectia sa se raspandeasca. Fiecare caz este diferit, asa ca este important sa ai aproape o echipa de medici stomatologi in care sa ai incredere si care sa fie capabili sa gaseasca cele mai bune solutii intotdeauna. In stadii incipiente, in care nu se sesizeaza durere sau prezenta unui abces dentar, se poate trata prin curatarea si sterilizarea canalelor dentare, realizandu-se ulterior si obturatia si sigilarea definitiva a canalelor dentare. In stadii mai avansate, tratamentul se poate extinde pe mai multe sedinte, realizandu-se proceduri de curatare a canalelor si permeabilizare a lor; lasandu-se sa actioneze pe canal hidroxidul de calciu. Ca solutie suplimentara se realizeaza tratament medicamentos sau o cura cu antibiotice.

De ce Dental Medical

3 cabinete de ultima generatie Planmeca

Personal specializat pe etape de tratament

Centru de radiologie digitala Planmeca