Extractii dentare

Extractii dentare

Extractii dentare cea mai simpla metoda pentru a scapa de durere

Extractiile dentare reprezinta cea mai simpla metoda pentru a scapa de dintii nefunctionali sau care provoaca durere. Cu toata experienta stomatologilor, in anumite cazuri este imposibila salvarea unui dinte de la extractie. Exista nenumarate motive pentru care sa se doreasca evitarea unei astfel de interventii, deoarece dintii naturali nu pot fi replicati nici cu cele mai moderne tehnologii si de aceea este necesar sa avem cat mai mare grija de ei. In cazul in care nu poate fi evitata, insa, procedura in sine nu este una complicata si se pune in practica in cel mai scurt timp in cadrul oricarui cabinet stomatologic. Aceasta se alege atunci cand toate celelalte modalitati de tratament dentar nu sunt eficiente, insa si atunci cand este necesar mai mult spatiu pentru eruperea corecta altor dinti inclusi, fie pentru a putea urma tratamente ortodontice. Desi reprezinta cea mai intalnita practica stomatologica, in prezent, tot mai multi medici incearca sa gaseasca solutii alternative pentru a putea salva dintii naturali.

Cat dureaza perioada de recuperare si care sunt etapele acesteia?

De cele mai multe ori dupa o extractie dentara, timpul de recuperare este de 7 – 10 zile, pana cand firele cu care a fost realizata sutura se suprima. De asemenea, exista foarte multe recomandari legate de alimentele care pot fi consumate si care trebuie evitate. Este absolut obligatoriu sa respectam toate indicatiile medicului pentru a asigura o vindecare usora si rapida. Mai mult decat atat, in ziua extractiei nu vei putea sa fumezi sau sa bei alcool si mai important de atat, cu siguranta nu vei avea voie sa clatesti gura cu apa. Toate indicatiile sunt necesare pentru a evita riscul hemoragiilor, zona respectiva fiind foarte sensibila.

Pret extractie dentara: 100 – 275 lei

Dantura va avea nevoie de o ingrijire mai atenta

Dupa extractii este foarte important sa avem foarte mare grija de dantura noastra pentru a impiedica o posibila infectie. Astfel, va trebui sa reluam atat clatitul cat si periajul cu o periuta de dinti speciala, extrem de delicata, in timp ce restul gurii va fi igienizat exact asa ca si pana acum. Nu este recomandat ca in primele 14 zile de la extractie sa se faca dus bucal, insa cel mai bine este ca dupa interventie sa ascultati sfaturile medicului dumneavoastra. Cu ajutorul unui stomatolog veti reusi sa obtineti exact acele rezultate de care aveti nevoie, iar durerea care pana acum nu va lasa in pace, va disparea ca si cum nu ar fi fost niciodata acolo. Extractiile sunt proceduri extrem de complexe, care necesita sa respectati o serie de reguli stricte, insa dupa interventii cu siguranta veti fi mai linistit.

De ce Dental Medical

3 cabinete de ultima generatie Planmeca

Personal specializat pe etape de tratament

Centru de radiologie digitala Planmeca