Aparat de contentie fix sau mobil

Aparat de contentie fix sau mobil

Procesul pe care il implica tratamentul ortodontic este unul de lunga durata si nu se limiteaza strict la purtarea aparatului, ci se intinde o lunga perioada si dupa ce acesta este indepartat, pentru a limita riscul ca dintii sa revina la forma initiala.

Dupa ce ai purtat aparatul dentar o anumita perioada foarte lunga de timp si esti incantat de noul tau zambet, este foarte important sa stii si ce trebuie sa faci pentru ca rezultatele obtinute sa se pastreze in timp. Pentru a-ti intretine zambetul este nevoie de ajutorul unui aparat de contentie care poate fi fix sau mobil. Cu alte cuvinte, tratamentul ortodontic continua, prin intermediul unui asemenea dispozitiv, amplasat cu scopul de a mentine rezultatele proaspat obtinute.

Ce este un aparat de contentie?

Un aparat de contentie este de fapt un aparat care lucreaza continuu la mentinerea dintilor in pozitia in care acestia au ajuns purtarea aparatului dentar, indiferent de tipul sau. Dintii isi pot misca pozitia inclusiv dupa indepartarea aparatului ortodontic, chiar si in cazul adultilor. Acesta poat fi fix sau mobil, in functie de situatie si recomandarile medicului ortodont. Atfel ca medicul va recomanda fie un fir subtire de contentie care se amplaseaza pe interiorul dintilor si va fi purtat pentru tot restul vietii, fie vor propune varianta unror aparate de contentie mobile sau a unor gutiere pe care pacientul sa fie nevoit sa il poarte cateva ore ore pe zi, fie pe parcursul noptii.

De ce trebuie sa port aparat dentar de contentie?

Desi poate parea surprinzator, dintii au propria memorie, motiv pentru care au tendinta de a reveni la pozitia initiala, chiar si dupa purtarea aparatului dentar. Durata tratamentului cu aparatului de contentie poate varia de la caz la caz, de la cateva luni pana la cativa ani, sau chiar definitiv. Este nevoie de un efort semnificativ in anumite situatii pana cand sa se ajunga la zambetul mult dorit, iar noi cei de la Dental Medical venim in sprijinul tuturor pacientilor in acest sens, cu planuri de tratament personalizate si cu solutii care sa mentina rezultatele obtinute, dupa eforturi sustinute de ambele parti, pentru o perioada nelimitata.

Recomandarea medicilor

Este foarte important sa le oferi toata increderea medicilor in vederea stabilirii unui plan complex de tratament, daca iti doresti sa te bucuri de zambetul perfect. Astfel ca fiecare sugestie este absolut necesara in vederea obitinerii celor mai bune rezultate, iar aparatul de contentie este un element esential care contribuie la acest aspect. Niciun caz nu seamana cu altul, fiecare dentitie este unica si dispune de diferite probleme, minore sau mai ample, insa avem experienta necesara pentru a putea lua masurile necesare, indiferent de caz si de complexitatea acestuia, oferind garantia ca vom ajunge la rezultatele dorite.

De ce Dental Medical

3 cabinete de ultima generatie Planmeca

Personal specializat pe etape de tratament

Centru de radiologie digitala Planmeca