Abces Dentar

Tratament abces dentar

Abcesul dentar reprezinta o colectie de puroi ce se instaleaza la nivelul gingiilor in urma unei infectii dentare si se manifesta prin aparitia unor umflaturi locale, de diferite dimensiuni, careia adesea li se adauga si stari de febra sau durere accentuata localizata in apropiere. Cea mai frecventa cauza in aparitia acestora sunt cariile netratate corespunzator si pot aparea atat la cei mici, cat si la adulti. Abcesele dentare nu trec de la sine si de aceea este necesara efectuarea unui tratament de specialitate realizat de catre medicul stomatolog, parodontolog  sau endodont; in caz contrar riscati ca infectia sa se raspandeasca si in alte zone ale corpului.

Care sunt cauzele abcesului dentar si cum putem sa-l evitam

Durerea si incomoditatea pe care le provoaca un abces dentar reprezinta semne distinctive pe care le identificam cu usurinta. Fie ca vorbim despre durerea resimtita in timpul masticatiei, fie de durerea resimtita in urma atingerii zonei inflamate, important este sa fie luate masurile adecvate. Abcesul dentar se poate identifica prin aparitia locala a unei pungi cu puroi in interiorul dintelui, la nivelul gingiei sau al osului de sustinere pe arcada. De acele mai multe ori, abcesul apare din cauza unei infectii bacteriene care nu a fost tratat la timp. La randul ei, aceasta se dezvolta, de regula, din cauza unei igiene orale deficitare si neatentiei in ceea ce priveste dintii nostri.

Pret tratament abces: 110 – 165 lei

Cum apare cel mai des un abces bucal?

Cavitatea noastra bucala cuprinde mii de bacterii care, printre altele, au scopul de a ne ajuta la descompunere resturilor alimentare si care regleaza pH-ul. De cele mai multe ori abcesul dentar se dezvolta atunci cand lipseste un ritual corect de igienizare, ceea ce permite formarea placii bacteriene si mai apoi a tartrului la nivelul dintilor. Ulterior acesta din urma favorizeaza aparitia diferitelor afectiuni la nivelul dintilor si a tesuturilor moi. Astfel, se formeaza pungile de puroi cunoscute si sub numele de abcese dentare. Este esentiala luarea masurilor adecvate si contactarea stomatologului intrucat de aici situatia poate escala in scurt timp.

Cum vom trata un abces dentar?

Pentru inlaturarea abcesului este nevoie de o procedura de drenaj, care presupune scoaterea puroiului din punga de infectie formata. Interventia este simpla, sigura si lipsita de durere, astfel ca niciun pacient nu are motive pentru care sa o amane. Exista si abcese care nu sunt sesizate de catre pacienti, insa pot fi observate in urma unor controale de rutina. Se recomanda ca la fiecare 6 luni oricine sa treaca pragul cabinetului stomatologic pentru ca aceasta este cea mai buna modalitate prin care pacientii pot asigura sanatatea cavitatii orale.

De ce Dental Medical

3 cabinete de ultima generatie Planmeca

Personal specializat pe etape de tratament

Centru de radiologie digitala Planmeca